Super inițiativă ecologică la 3 Smoked Olives Island Festival

Dacă nu ai băut până acum apă din Dunăre, felicitări! Nu de alta, dar nu e potabilă. Vestea bună e că dacă mergi la sfârșit de iulie la 3 Smoked Olives Island Festival, o poți face pentru că organizatorii au găsit o soluție super inovatoare care îți poate ține de sete.

E vorba despre un filtru care va ține departe de mediul înconjurător tot plasticul în care este îmbuteliata apa de la bar.  Este foarte simplu, în loc să cumperi apă îmbuteliată în sticlă de plastic de la bar, plătești o singură dată la intrarea în festival și îți reumpli paharul cu apă când vrei și de câte ori vrei tu.

Propunerea m-a făcut curioasă așa că am luat oganizatorii la întrebări.

1. De unde a apărut această idee?
Este o idee mai veche. Ne gândim încă din 2013 cum să facem acest pas către un sistem de filtrare a apei Dunării, dar abia anul acesta am găsit un filtru de care să ne putem apropia ca resurse și logistică. Căutăm mereu cât mai multe soluții pentru aspectul eco al festivalului.
Este destul de greu să fii eco la un asemenea nivel și mai ales pe o insulă. Încercăm, ne străduim, iar la sfârșitul zilei aplicăm ce putem din ce ne-am propus cu gândul că anul următor vom fi și mai eco.
2. Care estimați să fie impactul asupra mediului?
Dacă aducem acest sistem de filtrare a apei, folosim cu mult mai puțin plastic. Pe baza datelor noastre de anul trecut, asta înseamnă mai puțin cu aproximativ 90kg PET (calculat pentru 1.500persoane).
3. Ați făcut un poll pentru a consulta publicul de pe Facebook. Ce spun oamenii?
Până în acest moment avem o mare majoritate care susține această idee și câteva persoane care nu sunt de acord cu costul care trebuie plătit pentru implementare. În principiu susțin și ei folosirea unui sistem de filtrare a apei, doar să fie mai ieftin. Mai așteptăm feedback din partea insularilor.
Ne dorim foarte mult să facem acest pas, dar dacă nu găsim o soluție pentru toți, suntem nevoiți să renunțăm la acest vis. Cel puțin pentru această ediție.
So, voi ce credeți?  Mie mi se pare o super idee de reciclare treaba asta și deși există voci care vorbesc de prețul investiției (9 eur/zi), mai știu și că tot ce se întâmplă pe nișa eco are nevoie de super investiții. So, it is up to you.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *