Când vrei un festival mișto, îl faci. Și așa a apărut 3 Smoked Olives Island Festival

Din proprie experiență știu că cele mai mișto petreceri sunt alea pe care te apuci să le faci doar ca să se ridice la standardele tale. Așa s-a întâmplat și cu 3 Smoked Olives Island Festival. Ingredientele secrete în urmă cu 8 ani au fost basic: un mixer, un platan, boxe și 30 de oameni cu chef de chill pe o insula loco, fără fițe de Bora Bora.

GPS-ul s-a fixat în mijlocul Dunării, mai exact pe punctul de trecere cu bacul între Ostrov și Silistra. Insula are și plajă – pentru băi în soare și în apa cu vedere la bulgari și are și pădure – ca să te poți odihni în corturile așezate la umbra copacilor. Oamenii s-au simțit atât de bine, încât s-au întors cu greu la casele lor după 3 zile de party.

Le-a rămas însă gândul acolo și după doi ani au făcut o ediție pilot cu 120 de persoane. Dacă acum suntem la 6-lea an, e clar că e hit.

Cine stă la cort 5 zile pe o insulă în mijlocul Dunării?

Tu și cu mine și cu alți 4000 de oameni, asta dacă ne pregătim puțin din timp🙂

Omul Insulei are cel puțin 21 de ani, nu îi este frică de inedit și traiește pentru și din experiențe memorabile, spune Constantin, unul dintre organizatorii festivalului. Sigur, poți să te cazezi și la hotel sau la pensiune când vii la 3 Smoked Olives Island Festival. “Indiferent cum alegi să participi la 3SOF, aceasta este una dintre acele experiențe care îți va schimba viața în bine.”

Ce faci când nu sunt concerte?

Cam asta: )

Dar ce NU faci?!: ) Ziua te relaxezi la soare pe plajă sau la umbră în pădure. Noaptea poți să privește ploaia de stele. And MORE! Ce ne mai pregătesc organizatorii?

“Vrem să surprindem plăcut prin activitățile pe care le pregătim și vom dezvălui doar câteva aici: volei, yoga sau wakeboarding“, spune Constantin.

4000 de oameni fac în 5 zile de festival câte deșeuri?

Aproximatix 45-50 de metri cubi, estimează organizatorii care iau în calcul faptul că anul trecut 2000 de oameni au lăsat 22 de metri cubi. Din total 7 metri cubi au fost reciclate, deci festivalul e eco friendly. Pentru că e aparte, am întrebat de ce această alegere de a colecta selectiv la un festival?

“Vrem să organizăm un eveniment cu impact minim asupra mediului, educând în același timp publicul român, dar și  pe cel international să fie eco-friendly în timpul evenimentelor în aer liber. Deșeurile reciclabile selectate vor fi trimise către un reciclator final, în timp ce deșeurile organice vor fi compostate.“

Tot festivalul e eco

Zonele de la toalete și de la punctele de colectare vor fi iluminate cu instalații de energii regenerabile –  panouri foto-voltaice care vor încarca bateriile cu lumină solară.

Pe insulă nu vor exista farfurii și tacâmuri din plastic nereciclabil și vor fi înlocuite cu unele biodegradabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *