2015, primul an in care ies pe plus

Poate ca secretul a fost sa nu am prea multe asteptari. Poate ca totul a stat in cat de mult am acceptat sa ma las surprinsa de hazard. Nu stiu care a fost secretul meu si daca a pus sau nu cineva fairy dust, dar 2015 a fost primul an dupa 2007  in care am putut afirma cu sinceritate ca am avut 12 luni bune.

A fost un an care a venit la pachet cu prieteni noi si foarte buni si un proiect de suflet care creste organic si frumos. Cumva prietenii noi si proiectul sunt co-dependenti. 2015 a fost all about Travel Selfie si dorinta lui Lucian si a mea de a demonstra oamenilor ca pot calatori in locuri interesante fara sa fie conditionati de salarii uriase. Alaturi de noi au venit Bogdan si Andrei si am inceput proiectul in 4.

travel selfie

A fost anul cu cele mai multe calatorii de pana acum. Am taiat tara pe orizontala pana la Timisoara, am zburat la Cluj si am luat trenul pana la mare. You name it, I’ve done it.

Mi-am urmat visul si am calatorit cat m-au tinut picioarele. Mii de kilometri dus si intors pana in Cappadocia si inapoi doar ca sa admir rasaritul peste Podisul Anatoliei dintr-un balon cu aer cald. Cu ocazia asta, am facut si cea mai buna fotografie a mea din 2015, starring prietena AncaN.

descoperacappadocia

A urmat circuitul in Croatia, care a venit imediat dupa excursia mea anuala de la Paris, unde petrec mereu cateva zile in mansarda unui prieten.

2015 a venit la pachet cu depasirea limitelor. Nu am cuvinte pentru a descrie nivelul emotiilor pe care le-am avut cand am moderat conferinte. Cel mai greu a fost aici:

moderare conferinta principele radu

Conferinta la care a participat Principele Radu pe o tema propusa de mine: cea a reabilitarii scolii de meserii. Nimeni nu vrea sa-si trimita copilul la profesionala. Nici un parinte nu vrea sa se confrunte cu sclipirea malitioasa din ochii celorlalti care apare in momentul in care sunt intrebati la ce liceu a intrat copilul. Despre schimbarea de mentalitate a fost vorba in conferinta pe care am moderat-o la Cluj, unde invitat special a fost Alteta Sa Regala Principele Radu. Emotiile au fost uriase, rezultatele pe masura.

Tot 2015 a fost anul in care am mai depasit o limita si am inceput sa tin workshop-uri de jurnalism online si sa trec mai departe de o simpla cochetarie cu digitalul – direct la specializare.

Una peste alta, daca trag linie si evaluez, 2015 iese pe plus. Primul an care iese pe plus dupa un ciclu ce s-a incheiat, in sfarsit. Numitorul comun au fost prietenii. Mi-e din ce in ce mai clar ca fara ei nu se poate, ca fara ei viata e mai trista si ca, dincolo de orice pasiuni/relatii, ei sunt singurii care raman acolo, no matter what.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *